flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Залишено без змін вирок Монастириського районного суду Тернопільської області

16 квітня 2018, 11:35

Апеляційний суд Тернопільської області залишив без змін вирок Монастириського районного суду Тернопільської області від 17 листопада  2017 року, яким Григорія Л. визнано невинуватим у пред’явленому обвинуваченні за ч. 1 ст. 172 КК України та виправдано у зв’язку з відсутністю у діянні складу кримінального правопорушення.

Згідно обвинувального акту у кримінальному провадженні від 28.02.2014 року Григорій Л. обвинувачується у тому, що будучи приватним  підприємцем в порушення вимог законодавства допустив потерпілого Мирона Ф., та Василя Ф., до виконання роботи на посаді сторожа не уклавши з ними трудових угод в письмовій формі, та в порушення вимог ст.. 48 КЗпП України не оформив записи у трудових книжках .

Оплату заробітної плати потерпілим проводив на руки, не подаючи при цьому звітності в державні контролюючі органи.

Однак, в судовому засіданні не встановлено, а стороною обвинувачення не доведено, що потерпілі Мирон Ф., та Василь Ф., в даному випадку є працівниками, в розумінні ст. 172 КК України та КЗпПУ.

Дослідивши матеріали справи, колегія суддів Апеляційного суду Тернопільської області вважає, що вирок Монастириського районного суду Тернопільської області є законним, обґрунтованим, підстав для його скасування чи направлення провадження на новий судовий розгляд немає, тому вирок суду слід залишити без змін, а апеляційні скарги прокурора та представника потерпілих без задоволення.

 

Прес-служба Монастириського районного суду Тернопільської області